Obavijest o zaštiti privatnosti za trivago

Ova Obavijest o zaštiti privatnosti vrijedi za sve web-lokacije koje hostiraju trivago N.V i njegove podružnice (kao što su web-lokacije za pretraživanje hotela, trivago magazine, stranice tvrtke trivago, Business Studio, Hotel Manager itd.), za aplikaciju trivago i trivagov newsletter (pod zajedničkim nazivom: „usluge”).

U ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti navodimo informacije o obradi osobnih podataka pri upotrebi naših usluga. Osobni podaci svi su podaci pomoću kojih se može utvrditi vaš identitet. Zaštita vaših osobnih podataka iznimno nam je važna. Ako imate pitanja ili želite saznati dodatne informacije o zaštiti privatnosti u tvrtki trivago, obratite nam se putem adrese info@trivago.hr tako da u predmetu poruke navedete „Privacy Query” (Upit u vezi sa zaštitom privatnosti).

Obavijest o zaštiti privatnosti možda ćemo morati izmijeniti i dopuniti zbog trajnog tehnološkog razvoja, promjena usluga, izmjena zakona ili drugih razloga. Promjene Obavijesti o zaštiti privatnosti redovito ćemo unositi, pa od vas tražimo da se informirate o njezinu sadržaju.

1. Strana odgovorna za obradu podataka

Voditelj obrade osobnih podataka koje obrađujemo jest trivago N.V., Kesselstraße 5-7, 40221 Düsseldorf, Njemačka, telefon: +49-211-3876840000, e-adresa: info@trivago.hr.

2. Službenik za zaštitu podataka kao osoba za kontakt

Našem službeniku za zaštitu podataka možete se obratiti putem adrese info@trivago.hr tako da u predmetu poruke navedete „Privacy Query” (Upit u vezi sa zaštitom privatnosti).

3. Vaša prava

U vezi sa svojim osobnim podacima imate sljedeća prava:

3.1. Opća prava

Imate pravo na informacije o podacima, pristup podacima, njihovo ispravljanje, brisanje, ograničavanje obrade podataka, prigovor na njihovu obradu i na prenosivost podataka. Ako je obrada utemeljena na vašoj privoli, imate je pravo povući u bilo kojem trenutku.

3.2 Prava na prigovor na obradu podataka na temelju legitimnih interesa

Sukladno članku 21. stavku 1. Opće uredbe (EU) 2016/679 o zaštiti podataka („OUZP”), imate pravo na temelju svoje posebne situacije u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na vas u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom (e) ili (f) OUZP-a. To se odnosi i na izradu profila. U slučaju da uložite prigovor, prestajemo obrađivati vaše osobne podatke ako ne dokažemo da postoje uvjerljivi i legitimni razlozi za obradu koji nadilaze vaše interese, prava i slobode ili ako njihova obrada ne služi za provođenje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva.

3.3 Prava na prigovor na izravni marketing

Ako vaše osobne podatke obrađujemo u svrhu izravnog marketinga, sukladno članku 21. stavku 2. OUZP-a imate pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na vas za potrebe izravnog marketinga; to obuhvaća i profiliranje u mjeri u kojoj je povezano s izravnim marketingom.

Ako uložite prigovor na obradu za potrebe izravnog marketinga, prestajemo obrađivati vaše osobne podatke u tu svrhu.

3.4. Pravo na prigovor nadzornom tijelu

Imate pravo i na ulaganje prigovora relevantnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka u vezi s obradom vaših osobnih podataka.

4. Obrada osobnih podataka pri upotrebi usluga

Vaše osobne podatke obrađujemo na pravnoj osnovi legitimnih interesa, osim u određenim okolnostima kad sami date privolu ili kad je obrada nužna za poštovanje ugovora koji imate s nama ili ako ste od nas zatražili da poduzmemo određene korake prije sklapanja ugovora. Primjenjujemo odgovarajuće sigurnosne mjere da bismo zaštitili vašu privatnost te vaše osobne podatke obrađujemo u sljedeće svrhe:

 • da bismo vam pomogli u pronalaženju idealnog hotela
 • da bismo vam ponudili prilagođene i relevantnije rezultate pretraživanja hotela
 • da bismo pružali, zaštitili, održavali i poboljšavali svoje usluge za korisnike
 • da bismo razvijali nove proizvode i značajke povezane s pretraživanjem hotela i putovanjem
 • da bismo shvatili kako korisnici upotrebljavaju naše usluge i na temelju toga poboljšali performanse te ponudili bolje usluge korisnicima
 • za izravan marketing korisnicima o našim i povezanim uslugama
 • za oglašavanje koje provodimo mi i treće strane putem naših usluga i putem web-lokacija trećih strana
 • za istraživanje korisnika kojim se poboljšava iskustvo korisnika na našim uslugama i poboljšavaju usluge
 • da bismo vam pomogli pri rezerviranju hotela
 • da bismo ispunili pravne obveze, spriječili prijevaru i riješili sporove
 • da bismo tijelima za provedbu zakona pomogli pri istraživanju i rješavanju zločina.

Kad upotrebljavate naše usluge, obrađujemo ove vrste osobnih podataka:

 • osobne podatke pomoću kojih je moguće utvrditi vaš identitet, kao što su vaše ime, adrese, telefonski brojevi ili e-adrese
 • osobne pojedinosti kao što su dob, spol, datum rođenja
 • elektroničke identifikacijske podatke, kao što su IP adrese, kolačići, vremena povezivanja, ID brojevi uređaja, mobilni identifikatori za oglašavanje, datum i vrijeme upita, vrijeme, sadržaj zahtjeva, (konkretna stranica), status pristupa / kod HTTP statusa, količina prenesenih podataka, web-lokacija koja je primila zahtjev, softver i verzija preglednika, operacijski sustav i sučelje te jezik
 • podatke koje na raspolaganje stavi vaš preglednik ili uređaj
 • elektroničke podatke za lociranje, kao što su GPS podaci i lokacijski podaci
 • financijske identifikacijske podatke, kao što su brojevi kreditnih ili debitnih kartica
 • podatke o vašoj interakciji s našim uslugama, uključujući pojedinosti koje ste unijeli pri pretraživanju putem naših usluga
 • podatke o vašim rezervacijama smještaja, kao što su hotel, datumi i cijena
 • sigurnosne podatke, kao što su lozinke povezane s našim uslugama
 • kad upotrebljavate naše usluge i kliknete poveznicu na ponudu smještaja prikazanu na našim uslugama, web-lokacija na kojoj se ponuda pruža može nam poslati osobne podatke u vezi s bilo kojom idućom rezervacijom ili rezervacijom koju izvršite na web-lokaciji za rezerviranje.

Kada upotrebljavate naše usluge, vaše osobne podatke možemo dijeliti sa sljedećim kategorijama primatelja:

 • podružnicama koje su u potpunosti u našem vlasništvu
 • pružateljima usluga trećih strana koji nam pružaju usluge obrade podataka, kao što su: pružatelji usluga hostinga i pohrane podataka, pružatelji usluga službe za korisnike, pružatelji komunikacijskih usluga, pružatelji usluga za sigurnost i sprječavanje prijevare, pružatelji kreditnih kartica i usluga plaćanja, pružatelji usluga analize, oglašavanje i marketinga. Ti pružatelji usluga imaju ugovornu obvezu da ne dijele vaše osobne podatke ni s kim drugim i da ih ne upotrebljavaju ni u koju drugu svrhu.
 • pružateljima usluga trećih strana koji nam pružaju usluge nezavisne od voditelja obrade podataka, kao što su usluge za sigurnost i sprječavanje prijevare te pružatelji usluga oglašavanja i marketinga
 • poslovnim partnerima ili partnerskim tvrtkama s kojima možemo zajednički nuditi proizvode ili usluge. To će biti usluge koje se nude putem naših usluga zajedno s drugim trećim stranama.
 • dobavljačima usluga putovanja treće strane, kao što su hoteli, zrakoplovne tvrtke, tvrtke za najam automobila, osiguravajuće kuće, vlasnici smještajnih objekata, putnički vodiči ili pružatelji aktivnosti
 • tijelima za provedbu zakona radi sprječavanja, otkrivanja i zakonskog gonjenja nezakonitih aktivnosti, prijetnji za državnu ili javnu sigurnost te radi sprječavanja prijetnji po živote ljudi
 • kao dio korporativne transakcije kao što je spajanje, prodaja, konsolidacija ili prodaja imovine.

5. Kontakt putem e-adrese ili obrasca za kontakt

Kada nam se obratite e-poštom ili putem obrasca za kontakt, pohranjujemo podatke koje nam pružate (vašu e-adresu te možda vaše ime i telefonski broj) da bismo mogli odgovoriti na vaša pitanja. Ako upotrebljavamo obrazac za kontakt da bismo zatražili unos podataka koji nisu neophodni za kontakt s vama, uvijek označavamo da su neobavezni. Ti nam podaci služe da potkrijepimo vaš upit i poboljšamo obradu vašeg zahtjeva. Vaša se poruka može povezati s različitim radnjama poduzetim na web-lokaciji trivago. Prikupljene podatke upotrebljavat ćemo isključivo za pružanje podrške u vezi s rezervacijom i bolje razumijevanje povratnih informacija. Ti se podaci pružaju izričito na dobrovoljnoj osnovi i uz vašu privolu, prema članku 6. stavku 1. točki (a) OUZP-a. Što se tiče podataka o komunikacijskim kanalima (kao što su vaša e-adresa ili telefonski broj), također se slažete da ćemo vam se, gdje je to prikladno, obratiti putem ovog komunikacijskog kanala kako bismo odgovorili na vaš zahtjev. Naravno, u bilo kojem trenutku možete povući ovu privolu za buduće slučajeve.

Izbrisat ćemo podatke proizašle iz ove situacije nakon što pohrana podataka više ne bude potrebna ili ograničiti obradu ako postoje zakonski zahtjevi za zadržavanje.

6. Newsletter

6.1. Opće informacije

Davanjem privole sukladno članku 6. stavku 1. točki (a) OUZP-a možete se prijaviti za naš newsletter putem kojeg ćemo vam slati obavijesti o ponudama povezanima s našim uslugama i uslugama trećih strana. Za registraciju na newsletter upotrebljavamo metodu „dvostrukog pristanka”. To znači da ćemo vam nakon registracije na navedenu e-adresu poslati e-poruku u kojoj ćemo zatražiti da potvrdite želite li primati newsletter. Ako ne potvrdite prijavu u roku od 24 sata, vaši će se podaci zaključati i automatski izbrisati nakon jednog mjeseca.

Osim toga, pohranjujemo IP adrese koje ste upotrebljavali te vremena prijave i potvrde prijave. Svrha je postupka provjeriti vašu prijavu i, ako je potrebno, informirati vas o mogućoj zloupotrebi vaših osobnih podataka.

Vaša e-adresa jedini je preduvjet za slanje newslettera. Pružanje dodatnih podataka dobrovoljno je, a podatke ćemo upotrijebiti kako bismo se obraćali osobno vama. Nakon potvrde prijave vašu e-adresu pohranjujemo u svrhu slanja newslettera. Pravna osnova za to navedena je u članku 6. stavku 1. točki (a) OUZP-a.

Privolu za primanje newslettera možete povući u bilo kojem trenutku klikom na poveznicu koja se nalazi u svakom newsletteru ili se možete obratiti našem službeniku za zaštitu podataka.

6.2. Praćenje newslettera

Upotrebljavamo web-pratilice, piksele za praćenje i druge tehnologije za praćenje i analizu vaših interakcija s newsletterom. Ti se podaci povezuju s vašom e-adresom i pseudonimiziranim identifikacijskim brojem. Podatke upotrebljavamo za izradu korisničkog profila kako bismo vam mogli slati personalizirane newslettere. Korisnički će se profil temeljiti na vašim interakcijama s newsletterom, našim uslugama te web-lokacijama i aplikacijama trećih strana.

Takvu uporabu možete odbiti u bilo kojem trenutku klikom na poveznicu za otkazivanje pretplate u bilo kojoj e-poruci ili tako da se obratite našem službeniku za zaštitu podataka.

Praćenje newslettera nije moguće ako ste u svojoj aplikaciji e-pošte deaktivirali pregledavanje slika koje je uključeno prema zadanim postavkama. U tom slučaju, newsletter se ne prikazuje u cijelosti i ne možete upotrebljavati sve značajke. Praćenje je omogućeno ako slike pregledavate ručnim putem.

7. Određene funkcije usluga

7.1 trivago korisnički račun

Možete stvoriti trivago korisnički račun. Ako stvorite trivago korisnički račun, dobit ćete osoban pristup zaštićen lozinkom te ćete moći gledati podatke koje ste pohranili na svojem računu i upravljati njima. Stvaranje trivago korisničkog računa dobrovoljno je, no može biti nužno za upotrebu svih funkcija nekih usluga.

Ako stvorite trivago korisnički račun, slat ćemo vam newsletter i druge materijale za izravni marketing. U svakom trenutku možete otkazati pretplatu na newsletter ili izbrisati trivago korisnički račun.

Svim podacima možete upravljati, mijenjati ih te ih brisati na trivago korisničkom računu. Pravna osnova za tu obradu navodi se u članku 6. stavku 1. točkama (a), (b) i (f) OUZP-a.

7.2 Business Studio i Hotel Manager

Ako upotrebljavate Business Studio ili Hotel Manager, dobit ćete osoban račun zaštićen lozinkom te ćete moći pogledati podatke koje ste pohranili na računu i upravljati njima. Hotelijerima koji imaju račun za trivago Business Studio / Hotel Manager možemo se obratiti telefonom te ih obavještavati o novim ili dodatnim značajkama alata. Pravna osnova za tu obradu navodi se u članku 6. stavku 1. točkama (b) i (f) OUZP-a.

7.3 trivago Express Booking ili rezerviranje jednim klikom

Kad upotrebljavate trivago Express Booking ili funkciju rezerviranja jednim klikom, imate opciju stvaranja trivago korisničkog računa te pohranjivanja osobnih podataka koje nam pružite da biste ih naknadno mogli upotrijebiti pri rezerviranju drugih hotela radi jednostavnijeg postupka rezerviranja. Kad se odlučite na rezerviranje nekog hotela, vaše ćemo osobne podatke potrebne za rezervaciju poslati hotelu da bi mogao obraditi vašu rezervaciju. Pravna osnova za tu obradu navodi se u članku 6. stavku 1. točki (b) Opće uredbe o zaštiti podataka. Pravna osnova za prijenos vaših osobnih podataka izvan EU-a navedena je u članku 49. stavku 1. točki (b).

7.4 Vanjske poveznice

Ako vas poveznice na našim uslugama vode na druge web-lokacije, te novootvorene poveznice nisu obuhvaćene ovom Obavješću o zaštiti privatnosti. Da biste shvatili postupke tih web-lokacija ili aplikacija pri prikupljanju, upotrebi i otkrivanju osobnih podataka, pročitajte izjave o privatnosti objavljene na tim mjestima.

8. Upotreba programskih priključaka društvenih mreža

Na ovoj se web-lokaciji upotrebljavaju programski priključci pružatelja društvenih mreža.

Ti programski priključci prikupljaju vaše podatke i prenose ih na poslužitelj odgovarajućeg dobavljača. Kako bismo osigurali zaštitu vaše privatnosti, poduzeli smo tehničke mjere kojima se jamči da dobavljači odgovarajućih programskih priključaka vaše podatke ne mogu prikupljati bez vaše privole. Ti će priključci isprva biti deaktivirani kada posjetite web-lokaciju povezanu s njima. Programski se priključci neće aktivirati sve dok ne kliknete odgovarajući simbol, čime dajete privolu da se vaši podaci prenose odgovarajućem dobavljaču. Pravna osnova za upotrebu programskih priključaka navedena je u članku 6. stavku 1. točki (a) OUZP-a.

Kad su aktivirani, programski priključci također prikupljaju podatke koji omogućavaju identifikaciju osobe, na primjer IP adresu, i šalju ih odgovarajućim društvenim mrežama programskog priključka. Aktivirani programski priključci društvenih mreža također postavljaju kolačić s jedinstvenim identifikatorom kada posjetite određenu web-lokaciju. To programskom priključku društvene mreže omogućuje da generira profil ponašanja korisnika. To se događa čak i ako niste član društvene mreže programskog priključka. Ako ste član društvene mreže programskog priključka i prijavljeni ste na web-lokaciji tijekom posjeta, podaci i informacije o vašem posjetu web-lokaciji mogu se povezati s vašim profilom na društvenoj mreži programskog priključka. Ne možemo utjecati na točan opseg u kojemu društvena mreža programskog priključka obrađuje vaše podatke. Za više informacija o opsegu, prirodi i svrsi obrade podataka te o pravima i mogućnostima postavki za zaštitu privatnosti pogledajte izjavu o zaštiti podataka odgovarajućeg dobavljača društvene mreže. Možete ih pronaći na sljedećim adresama:

9. Facebook Connect

Nudimo vam mogućnost registracije i prijave putem korisničkog računa za Facebook. Ako se registrirate putem Facebooka, Facebook će zatražiti vaše dopuštenje da nam otkrije određene podatke vašeg Facebook računa. To može uključivati vaše ime, prezime i e-adresu, radi provjere vašeg identiteta i spola, kao i opću lokaciju, vezu na vaš Facebook profil, vašu vremensku zonu, datum rođenja, profilnu sliku, podatke o vašim oznakama „Sviđa mi se” i popis vaših prijatelja.

Te će podatke prikupiti Facebook i prenijeti ih nama. Podacima koje nam daje Facebook možete upravljati upotrebom postavki privatnosti na svojem Facebook računu.

Ti će se podaci upotrebljavati za izradu, pružanje i prilagođavanje vašeg korisničkog računa. Pravna osnova navodi se u članku 6. stavku 1. točkama (a), (b) i (f) OUZP-a.

Ako se registrirate na našoj web-lokaciji putem Facebooka, vaš će se korisnički račun automatski povezati s vašim Facebook računom te će se podaci o vašim aktivnostima na našoj web-lokaciji, ako je primjenjivo, dijeliti na Facebooku i objavljivati na vašoj vremenskoj crti i u novostima.

10. Upotreba kolačića

Kolačići se pohranjuju na vaš uređaj dok upotrebljavate našu web-lokaciju. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vašem tvrdom disku predviđenom za preglednik kojim se koristite i putem kojega mjesto na kojem je kolačić postavljen prikuplja određene podatke. Služe za prilagođavanje web-lokacije korisniku i poboljšavanje njezine učinkovitosti. Također upotrebljavamo kolačiće kako bismo vas mogli identificirati tijekom sljedećih posjeta.

Ova web-lokacija upotrebljava sljedeće vrste kolačića, čiji su opseg i funkcija objašnjeni u nastavku:

10.1 Privremeni kolačići

Ovi se kolačići automatski brišu kada zatvorite preglednik. To se uglavnom odnosi na kolačiće sesije. Privremeni kolačići spremaju „ID sesije” pomoću kojeg se različiti zahtjevi koje šalje vaš preglednik mogu dodijeliti zajedničkoj sesiji. Na taj se način omogućuje ponovno prepoznavanje vašeg uređaja kad se vratite na našu web-lokaciju. Kad se odjavite ili zatvorite preglednik, brišu se kolačići sesije.

10.2 Trajni kolačići

Ovi se kolačići automatski brišu nakon unaprijed utvrđenog razdoblja koje može varirati ovisno o kolačiću. U bilo kojem trenutku možete izbrisati kolačiće u sigurnosnim postavkama svojeg preglednika.

10.3 Flash kolačići

Korišteni Flash kolačići ne prikupljaju se putem vašeg preglednika, već putem vašeg Flash programskog priključka. Osim toga, upotrebljavamo HTML5 objekte pohrane koji se spremaju na vaše računalo. U njima se pohranjuju potrebni podaci neovisno o pregledniku koji upotrebljavate te nemaju automatski datum isteka. Ako ne želite da se Flash kolačići obrađuju, morate instalirati odgovarajući dodatak, kao što je „Privacy Badger” za preglednik Mozilla Firefox (https://www.eff.org/privacybadger) ili „Adobe Flash Killer Cookie” za Google Chrome. Možete spriječiti upotrebu HTML5 objekata pohrane ako postavite svoj preglednik na privatan način rada. Također preporučujemo redovno ručno brisanje kolačića i povijesti preglednika.

10.4 Sprječavanje kolačića

Postavke preglednika i aplikacije možete konfigurirati prema želji i, na primjer, odbiti prihvaćanje kolačića treće strane ili svih kolačića. Uzmite u obzir da u tom slučaju nećete moći upotrebljavati sve funkcije web-lokacije.

10.5 Razdoblje čuvanja

Razdoblja čuvanja kolačića različita su, a možete im pristupiti iz preglednika.

11. Analiza

Upotrebljavamo razne usluge kako bismo analizirali interakcije korisnika s našim uslugama, na primjer koliko korisnika posjeti naše usluge, koje se informacije najčešće pretražuju i način na koji korisnici upotrebljavaju naše usluge. Podaci koje prikupljamo uključuju upućujuće web-lokacije, podstranice kojima se na web-lokaciji pristupa te koliko često i koliko dugo korisnik pregledava određenu stranicu. To nam omogućuje da poboljšamo iskustvo korisnika pri korištenju našim uslugama i unaprijedimo svoje usluge. Upotrebljavamo podatke pod pseudonimima. Pravna osnova za to navodi se u članku 6. stavku 1. točki (f) OUZP-a.

11.1. Google Analytics

Ova web-lokacija upotrebljava Google Analytics, uslugu za web-analizu koju nudi Google Inc. Ta upotreba obuhvaća način rada Universal Analytics. Time se omogućuju dodjela podataka, sesije i interakcije na raznim uređajima s ID-om korisnika pod pseudonimom i analiza korisnikovih aktivnosti na raznim uređajima.

Google Analytics upotrebljava kolačiće kojima se omogućuje analiza vaše upotrebe web-lokacije. Podaci koje generiraju kolačići na temelju vaše upotrebe ove web-lokacije u pravilu se prenose na Googleov poslužitelj u SAD-u i ondje se pohranjuju. Međutim, ako je anonimnost IP adresa na ovoj web-lokaciji aktivirana, vaša će IP adresa unaprijed biti skraćena unutar zemalja članica Europske unije ili drugih zemalja ugovornica Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Potpuna IP adresa slat će se na Googleov poslužitelj u SAD-u i ondje se skraćivati samo u izuzetnim okolnostima. IP adresa koja se prenosi iz vašeg preglednika u kontekstu usluge Google Analytics neće biti povezana s ostalim Googleovim podacima. Google će ove podatke upotrijebiti u nalogu operatora ove web-lokacije za procjenu vaše upotrebe web-lokacije da bi se mogla sastaviti izvješća o aktivnostima na web-lokaciji te da bi se operatoru web-lokacije mogle pružiti druge usluge povezane s upotrebom web-lokacije i interneta. Naš legitiman interes za obradu podataka također služi u ove svrhe. Pravna osnova za upotrebu Google Analyticsa navodi se u članku 6. stavku 1. točki (f) OUZP-a. Podaci koje šaljemo, a koji su povezani s kolačićima, podacima korisnika (kao što je ID broj korisnika) i promidžbenim ID brojevima, brišu se 14 mjeseci nakon posljednje upotrebe naših usluga. Podaci čije je razdoblje pohrane isteklo automatski se brišu jednom mjesečno. Više informacija o uvjetima i odredbama korištenja te o zaštiti podataka pronaći ćete ovdje>.

Pohranu kolačića možete spriječiti putem odgovarajućih postavki softvera u svom pregledniku, no uzmite u obzir da se time možda u cijelosti onemogućava upotreba svih funkcija web-lokacije. Možete spriječiti i da Google prikuplja i obrađuje podatke koje generiraju kolačići, a koji se odnose na vašu upotrebu web-lokacije (uključujući vašu IP adresu), i to preuzimanjem i instalacijom ovog softvera. Kolačići za onemogućavanje sprječavaju buduće prikupljanje vaših podataka kada posjećujete ovu web-lokaciju. Da biste spriječili prikupljanje podataka putem usluge Universal Analytics na raznim uređajima, morate onemogućiti prikupljanje podataka u svim sustavima u upotrebi. Ako želite postaviti kolačić za onemogućavanje, kliknite ovdje: onemogućavanje Google Analyticsa.

11.2 Hotjar

Na ovoj se usluzi podaci prikupljaju i pohranjuju u svrhu optimizacije pomoću tehnologija tvrtke Hotjar Ltd. Ti se podaci mogu upotrijebiti za generiranje profila pod pseudonimom. Kolačići se mogu upotrebljavati u ovu svrhu. Podaci prikupljeni pomoću Hotjarovih tehnologija ne upotrebljavaju se u svrhu osobne identifikacije posjetitelja ove web-lokacije i neće biti povezani s podacima koji omogućavaju identifikaciju nositelja pseudonima bez izričitog pristanka pojedinca u pitanju. Upotrebu Hotjarovih tehnologija možete onemogućiti ovdje.

11.3. Povratne informacije

Jedan je od naših ciljeva stalno poboljšavanje naših usluga. U tu svrhu anketiramo korisnike pomoću usluge „Usabilla” tvrtke Usabilla B.V., Amsterdam, Nizozemska. Ta usluga upotrebljava kolačić za stvaranje izravne veze s poslužiteljem tvrtke Usabilla radi prijenosa i obrade određenih korisničkih podataka. Vaše podatke obrađujemo isključivo u anonimnom obliku. Dodatne informacije dostupne su u izjavi o privatnosti tvrtke Usabilla na adresi https://usabilla.com/privacy/.

12. Oglašavanje

Upotrebljavamo vaše osobne podatke za personalizirano i nepersonalizirano oglašavanje svojih proizvoda i proizvoda trećih strana putem svojih usluga, društvenih mreža i web-lokacija trećih strana, a isto čine i naši partneri oglašivači. Radi toga upotrebljavamo kolačiće, druge tehnologije te mrežnu razmjenu oglašavanja i oglašavačke mreže. Kada date privolu za upotrebu kolačića za oglašavanje i marketing, pojedinosti vaših interakcija s našim uslugama dijelimo sa svojim partnerima oglašivačima kako bi ih mogli upotrijebiti za personalizirano oglašavanje. Kada upotrebljavate naše usluge, oglase trećih strana vidjet ćete i ako ne date privolu za upotrebu kolačića za oglašavanje i marketing, no ti oglasi neće biti personalizirani.

Određeni partneri oglašivači pružaju mogućnost povlačenja privole (pojedinosti potražite u nastavku), nakon čega vaše podatke neće moći upotrijebiti za oglašavanje. Određene oglase možete onemogućiti putem sljedećih poveznica:

Osim toga, postavljanje kolačića možete onemogućiti u postavkama preglednika i aplikacije ili možete uskratiti privolu za upotrebu kolačića za marketing i oglašavanje.

Surađujemo sa sljedećim oglašavačkim partnerima (poveznice će vas odvesti do dodatnih informacija o njima, njihovih izjava o privatnosti i rješenja za onemogućavanje): Adara, AppNexus, Criteo, Google Ad Manager, Google DoubleClick, Intent Media, OpenX, RTB House, Sojern, TradeTracker.

12.1. Google Ads i praćenje konverzije

Prikazne oglase postavljamo putem Google Adsa i upotrebljavamo Googleovo praćenje konverzije radi izrade personaliziranih mrežnih oglasa koji se temelje na interesu i lokaciji korisnika.

Prikaz oglasa ovisi o upitima za pretraživanje na web-lokacijama unutar Googleove oglašavačke mreže.

Kada korisnik klikne oglas, Google postavlja kolačić na korisnikov uređaj. Više informacija o korištenoj tehnologiji kolačića potražite u Googleovim izjavama o statistici web-lokacija i njegovoj izjavi o privatnosti podataka.

S pomoću te tehnologije Google i mi kao njegov klijent primamo obavijest da je korisnik kliknuo oglas i da je preusmjeren na naše web-lokacije. Podaci dobiveni na taj način upotrebljavaju se isključivo za statističku analizu povezanu s optimizacijom oglasa. Ne primamo nikakve podatke koji bi nam omogućili da osobno identificiramo posjetitelja. Statistički podaci koje nam pruža Google uključuju ukupni broj korisnika koji su kliknuli neki od naših oglasa i, prema potrebi, jesu li oni preusmjereni na stranicu na našoj web-lokaciji koja ima oznaku konverzije. Ti nam statistički podaci omogućuju da pratimo koji pojmovi za pretraživanje vode do ostvarivanja klikova na našim oglasima i koji su oglasi korisnika potaknuli da nam se obrati putem obrasca za kontakt.

Ako to ne želite, možete spriječiti pohranu kolačića potrebnih za tu tehnologiju, na primjer uporabom odgovarajućih postavki u pregledniku ili aplikaciji. Ako to učinite, vaš posjet neće se uračunati u statističke podatke o korisnicima.

Imate i mogućnost odabira vrsta Googleovih oglasa ili deaktivacije oglasa temeljenih na interesima na Googleu putem postavki oglasa. Osim toga, možete deaktivirati upotrebu kolačića treće strane upotrebom alata za odustajanje organizacije Network Advertising Initiative.

12.2 Googleov dinamički remarketing

Na našoj web-lokaciji upotrebljavamo funkciju dinamičkog remarketinga programa Google Ads. Ta tehnologija omogućuje nam da postavimo automatski generirane oglase usmjerene prema ciljnim skupinama nakon što posjetite našu web-lokaciju. Oglasi su usmjereni prema proizvodima i uslugama na koje ste kliknuli tijekom posljednjeg posjeta našoj web-lokaciji.

Google upotrebljava kolačiće za generiranje oglasa temeljenih na interesu. U tom postupku Google obično pohranjuje podatke kao što su vaš web-zahtjev, IP adresa, vrsta preglednika, jezik preglednika te datum i vrijeme vašeg zahtjeva. Jedina je svrha tih podataka mapiranje web-preglednika na određeni uređaj. Ne može se upotrebljavati za identifikaciju pojedinca.

Ako ne želite primati oglašavanje temeljeno na interesima korisnika od Googlea, možete onemogućiti pozicioniranje oglasa pomoću Googleovih postavki oglasa.

Više informacija o tome kako se upotrebljavaju Googleovi kolačići potražite u Googleovoj izjavi o privatnosti.

12.3 Prilagođene publike u Facebookovim aplikacijama

Facebookov proizvod Prilagođene publike (Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, Kalifornija, 94304) za Facebook i Instagram upotrebljava se i kao dio online oglašavanja na temelju upotrebe web-lokacije. Vaši podaci o korištenju generiraju kontrolni zbroj (ukupni iznos u hash vrijednosti) koji je nepovratan i ne dopušta osobnu identifikaciju, a koji se može prenijeti Facebooku u svrhe analize i marketinga. Tijekom tog postupka postavlja se Facebookov kolačić. Na taj se način prikupljaju podaci o vašoj aktivnosti na web-lokaciji (kao što su ponašanje pri pretraživanju interneta, posjećene podstranice itd.). Vaša se IP adresa pohranjuje i upotrebljava u svrhu geografske modulacije.

Više informacija o svrsi i opsegu prikupljanja podataka, daljnjoj obradi i upotrebi podataka te postavkama privatnosti potražite u izjavi o privatnosti za Facebook i Instagram.

13. Prijenos podataka

Kada upotrebljavamo pružatelje usluga koji podatke obrađuju izvan EU-a/EGP-a, za prijenos i obradu vaših osobnih podataka izvan EU-a upotrebljavamo prikladne mjere zaštite kao što su standardne klauzule o zaštiti podataka koje je usvojio EU ili odluka EU-a o primjerenosti.

14. Sigurnost podataka

Poduzeli smo opsežne tehničke i operativne sigurnosne mjere kako bismo zaštitili vaše podatke od slučajne ili namjerne manipulacije, gubitka, uništenja ili od pristupa neovlaštenih osoba podacima. Svoje sigurnosne mjere redovito revidiramo i ažuriramo u skladu s tehnološkim razvojem.

15. Pohrana podataka

Vaše osobne podatke zadržavamo onoliko dugo koliko je to potrebno da biste mogli upotrebljavati naše usluge, da bismo vam mogli isporučivati usluge te da bismo bili sukladni sa zakonima Ako vaše podatke namjeravamo upotrebljavati u analitičke statističke svrhe tijekom duljih razdoblja, pretvorit ćemo ih u anonimni oblik i/ili objediniti.

16. Signali za zabranu praćenja i slični mehanizmi

Ne reagiramo na te signale jer ne postoji standard koji je na snazi.

Posljednje ažuriranje u rujnu 2020.