Uvjeti i odredbe

trivago je pretraživač hotela koji svojim korisnicima nudi informacije o različitim oblicima smještaja (poput hotela, apartmana, hostela itd.), destinacijama i uslugama vezanim za iskustvo putovanja.

1. Obujam usluge

1.1. Ovi uvjeti i odredbe povremeno podliježu promjenama i primjenjuju se na sve naše usluge koje se direktno ili indirektno osiguravaju (na primjer putem trećih osoba) putem interneta, preko mobilnih uređaja, preko emaila ili telefona.

1.2. Koristeći našu web stranicu, potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i prihvatili ove uvjete i odredbe, kao i sa politikom privatnosti, uključujući i korištenje politike kolačića.

2. Usluge i ugovor

2.1. Na trivago web stranici, imate mogućnost uspoređivati usluge trećih osoba putem trivago platforme.

2.2.trivago nije ponuditelj uspoređenih usluga. Usluga koju trivago osigurava je samo mogućnost da se usporede mnogobrojne usluge ponuđene od treće strane. Konkretno, ni jedan ugovor vezan za usluge putovanja nije moguće napraviti na trivagu prema § 651 članu njemačkog građanskog koda.

2.3. Ovaj sporazum se ne odnosi na ugovor između hotela i korisnika.

3. trivago zajednica i Prostor za članove

3.1. Korisnici imaju mogućnost pridruživanja trivago zajednici i/ili stvaranja članskoga profila u trivago Prostoru za članove. Korisnici koji se registriraju za zajednicu mogu objavljivati vlastiti sadržaj te aktivno sudjelovati u razvoju platforme putem administrativnih funkcija. Neregistrirani korisnici mogu besplatno čitati sadržaj na trivagu.

3.2. Upotrebljavajući trivago Prostor za članove korisnici imaju mogućnost upravljati svojim pretraživanjima i spremati ih. Da bi stvorili profil, korisnici trebaju navesti osobne podatke. Nijedan osobni podatak neće biti vidljiv, osim korisnikova imena. Dodatne informacije potražite u našoj Izjavi o politika privatnosti. Brisanjem profila trajno će se ukloniti svi korisnikovi podaci.

3.3. Korisnik se ne može registrirati više puta. Korisnik je odgovoran za točnost i potpunost svojih osobnih podataka.

3.4. Korisnik je odgovoran za tajnost podataka u korisničkom profilu, osobito lozinke. Korisnik je odgovoran i za upotrebu svoga članskoga profila u odnosu na trivago i treće strane. Korisnik te podatke ne smije otkriti niti dopustiti njihovu upotrebu trećim stranama.

3.5. U slučaju neovlaštene upotrebe usluga web-stranice trivago putem pogrešnoga korisničkog imena i lozinke registrirani korisnik mora o tome odmah obavijestiti trivago.

4. Zaštita podataka, neželjene poruke

4.1. Zaštita osobnih podataka koje su članovi povjerili trivagu je prioritet zajednice. Uslijed toga, trivago se trudi osigurati poštivanje zaštite online podataka. Za više informacija, savjetujemo Vam da pročitate našu Deklaraciju o zaštiti podataka.

4.2. trivago sakuplja, obrađuje i koristi Vaše osobne podatke (u daljem tekstu „podaci“) samo uz Vaš pristanak ili ukoliko zakonske odredbe to omogućuju.

4.3. trivago sakuplja, obrađuje i koristi ove podatke koji su neophodni za nesmetano pružanje usluga koje se nude na trivagu i/ili za upotrebu i funkcioniranje web stranice/aplikacije.

4.4. Ukoliko se korisnik složio da prima informacije o trivagu u toku registracije na zajednici ili u bilo koje drugo vrijeme koristeći trivago usluge, korisnik će primati povremene informacije o uslugama. Pristanak se može opozvati u bilo koje vrijeme pismenim putem ili putem e-maila. Suglasnost za primanje poruke slijedi nakon emaila potvrde poslane od strane trivaga. Klikom na link u emailu, registrirati ćete se za primanje newslettera.

5. Obaveze korisnika

5.1. Korisnik je jedini odgovoran za sadržaje koje objavljuje na trivagu (tekstovi, fotografije, recenzije, poveznice i sl.). On vodi računa o tome da posjeduje prava koja se tiču objavljenog sadržaja na trivago platformi, i shodno tome, vodi računa da ne narušava prava neke treće strane.

5.2. Korisnik se obavezuje da ne objavljuje sljedeće sadržaje:
  • koji predstavljaju prerušeno oglašavanje u obliku recenzija,
  • koji nemaju nikakvu specifičnu vezu sa naznačenim objektom,
  • koji su subjektivni ili namjerno netočni,
  • koji su u suprotnosti sa moralnim kodeksom, sadrže pornografske sadržaje ili su uvredljivi na bilo koji drugi način,
  • koji povređuju prava trećih osoba, sa posebnim osvrtom na autorska prava,
  • koji predstavljaju povredu važećih zakona ili čine kazneno djelo,
  • koji u sebi sadrže viruse ili programe koji mogu nanijeti štetu u funkcioniranju računalnih sustava,
  • koji su u stvari istraživanja ili lančane poruke,
  • koji teže prikupljanju i/ili korištenju osobnih podataka drugih korisnika u komercijalne svrhe.
5.3. Korisnik se također obavezuje da neće koristiti nikakve programe niti funkcije koje omogućavaju automatsko generiranje prikaza stranica ili sadržaja trivaga.

5.4. U slučaju narušavanja općih uvjeta i odredba korištenja, trivago zadržava pravo da bez obrazloženja obriše sadržaje koje su korisnici objavili; da ne nagradi korisnika onako kako je to naznačeno u programu sudjelovanja zajednice, i da zabrani pristup trivagu tom korisniku. Primjena prava pravnog okvira se ne mijenja.

6. Zatvaranje korisničkog profila

6.1. trivago zadržava pravo da okonča korisnikovo pravo na pristup i da poništi njegovu registraciju u roku jednog tjedna nakon primitka relevantnih informacija putem emaila o nepravilnom korišt́enju web stranice. Korisnik također može deaktivirati svoj profil i registraciju u istom roku. Pravo na zatvaranje korisničkog računa bez roka iz opravdanih razloga (u slučaju teške greške) ostaje na snazi.

7. Odgovornost u vezi sa sadržajem

7.1. trivago ne odgovara za točnost, kvalitetu, potpunost, pouzdanost ili vjerodostojnost sadržaja objavljenih od strane korisnika i/ili booking stranica. Konkretno, to znači da ne postoji savjet ili informacija od strane trivaga u vezi sa izborom smještaja.

7.2. Svi ugovori koji se javljaju putem ovog servisa su između trivago korisnika i odgovarajućeg vanjske booking stranice. Konkretno, trivago ne postupa kao organizator ili turistička agencija u bilo kojem trenutku. Uvjeti i odredbe određenog organizatora ili turističke agencije se isključivo primjenjuju, posebno u pogledu prava otkazivanja i plaćanja. Kontakt za obradu rezervacije i plaćanja, kao i pitanja u vezi sa ugovorom, je odgovarajuća ugovorna booking stranica. trivago ostaje isključen u takvim ugovornim aranžmanima, sporazumima i potraživanjima između trivago korisnika i odgovarajuće booking stranice.

7.3. trivago ne provjerava točnost sadržaja postavljenog od strane booking stranice ili članova zajednice. Ovaj sadržaj je osiguran od strane booking stranice/zajednice radi objavljivanja podataka na našoj web stranici u vezi sa određenim hotelom. trivago nema utjecaja na ove informacije (posebno na slike, komentare i recenzije i sl.). Objavljivanje sadržaja koji generiraju korisnici, kao i njihovi izvještaji na trivagu, ne odražavaju mišljenje trivaga, posebno uzevši u obzir činjenicu da trivago ne gleda na ovaj sadržaj kao vlastiti.

7.4. Poveznice, oglasi, podaci koji se tiču smještaja, turističkih atrakcija i pružatelja usluga, informacije i drugi sadržaji osigurani od strane booking stranice i/ili zajednice, ne predstavljaju savjete dane od strane trivaga u korist trećih osoba i njihovih usluga. Zbog tehničkih razloga, ažuriranje cijena na trivagu cijenama sa stranica za rezervaciju nije izvršeno istog trenutka. Uslijed toga, postoji mogućnost da cijene koje se nalaze na stranicama za rezervaciju ne odgovaraju u potpunosti cijenama na trivago stranici. trivago nije odgovoran za točnost ovih informacija, posebno za njihove sadržaje, cijene i raspoloživost i ove sadržaje ne smatra vlastitima.

7.5. trivago se ne smatra odgovornim za tehničke smetnje čije porijeklo ne podliježe domeni odgovornosti trivaga, ili u slučajevima nepredvidljive štete (viša sila). trivago ne garantira nesmetanu dostupnost podataka i može obavljati tehničko održavanje tokom slobodno izabranog vremenskog perioda.

8. Promjene uvjeta i odredaba

Trenutni uvjeti i odredbe koji važe nakon registracije primjenjuju se pri korištenju trivaga. Registrirani korisnici se obavještavaju putem emaila o izmjenama ovog dokumenta. Korisnici mogu preuzeti trenutno važeće uvjete i odredbe na svoj uređaj.

9. Važeći zakoni i nadležni sud

Ovi uvjeti i odredbe primjenjuju se i interpretiraju prema zakonima Federalne Republike Njemačke. Kako za pravne osobe, tako i za fizičke osobe koji nemaju opću nadležnost u Njemačkoj, nadležni sud je sud u Dusseldorfu, u kojemu se nalazi sjedište trivaga u Njemačkoj. Njemačka verzija teksta ima prednost.